Wat zijn de voordelen van sandwichpanelen voor jouw tuinhuis?​​​​​​​

Waarom kiezen voor

sandwichpanelen voor jouw tuinhuis?


Bij het bouwen van een tuinhuis komt er veel op je af. Er zijn nogal wat keuzes die om een afweging vragen, zo ook de materiaalkeuze. Want je wil niet naar 3 jaar al met scheef gezakt, bladderend tuinhuis zitten. Een populaire optie voor de bouw van tuinhuizen zijn sandwichpanelen. Het is niet voor niks dat wij van Isoblox zo graag werken met sandwichpanelen! Deze veelzijdige bouwmaterialen bieden veel voordelen. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van sandwichpanelen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken voor jouw tuinhuis.

Voordelen van sandwitchpanalen

1

Duurzaamheid en levensduur


Sandwichpanelen staan bekend om hun duurzaamheid. Ze zijn bestand tegen diverse weersomstandigheden, van zware regenval tot extreme hitte en kou. Dit maakt sandwichpanelen ideaal voor het bouwen van tuinhuis, schuur of berging die jarenlang meegaat zonder tekenen van slijtage.

2

Uitstekende isolatie

​​​​​​​

Een van de grootste voordelen van sandwichpanelen is dat ze heel goed isoleren. Dankzij sandwichpanelen kan je een fijne temperatuur behouden in je tuinhuis. Hierdoor blijft je tuinhuis in de winter warm en in de zomer koel.

3

Eenvoudige montage

​​​​​​​

Met sandwichpanelen kan de bouw van een tuinhuis snel gebeuren. In vergelijking met traditionele bouwmethoden kan een tuinhuis met sandwichpanelen veel sneller worden opgebouwd, waardoor je snel kunt genieten van je nieuwe ruimte.

Nadelen van sandwichpanelen


Mogelijk beperkte keuze

Sandwichpanelen kunnen esthetisch minder veelzijdig zijn dan traditionele bouwmaterialen zoals hout of baksteen. Hoewel ze in verschillende kleuren en afwerkingen verkrijgbaar zijn, kan de keuze beperkt zijn voor degenen die op zoek zijn naar een zeer specifieke of traditionele uitstraling voor hun schuur. Daarom hebben wij ook gezocht naar mogelijkheden om dit na te bootsen. Dankzij de potdeksel Isoblox versie met houtnerf en houtlook palen kan je met een Isoblox heel veel kanten op.


Professionele installatie aanbevolen

Hoewel het werken met sandwitchpanelen eenvoudig en snel kan, is het nog steeds aan te raden om een professional in te schakelen. Zo zorg je ervoor dat de tuinschuur correct wordt geplaatst. Want doe je dit niet, dan kan dit voor problemen zorgen met de isolatie en duurzaamheid van je tuinhuis.

Conclusie


​​​​​​​​​​Zoals je hierboven kan lezen biedt een tuinhuis van sandwichpanelen voordelen die de nadelen overstijgen. Dagelijks werken wij met kwalitatief hoogwaardige sandwichpanelen en elke keer genieten wij weer van het moois dat wij voor onze klanten mogen maken. Niet alleen door het mooie eindresultaat, maar ook omdat we zeker weten dat wij een tuinschuur neerzetten die jaren en jaren meegaat. We delen graag onze kennis en kunde met je. Dus wil je ook graag een mooi, duurzaam en functioneel tuinhuis? Neem dan zeker contact met ons op!

Toe aan een Isoblox?

Doe ons een belletje, maken we een afspraak.