Hoe maak je een tuinhuis met overkapping multifunctioneel?​​​​​​​

Tips hoe je de ruimte in je (kleine) tuin optimaal benut


Een tuinhuis met overkapping is voor iedere tuin een aanwinst. Misschien denk je nu: “Hartstikke leuk, maar past zoiets ook in mijn tuin?” Bij Isoblox begrijpen we het belang van maatwerk, zodat elk hoekje van je tuin perfect wordt benut. In deze blog geven we je praktische tips en inspirerende ideeën om je tuinhuis met overkapping als gezellige zithoek en als handige opslagruimte te gebruiken. Lees verder en ontdek hoe je het meeste uit je buitenruimte kunt halen, zelfs als je tuin aan de kleine kant is.

Benut de ruimte in je tuin optimaal


Of je tuin nu groot of klein is, het is cruciaal om elke vierkante meter optimaal te benutten. Dit doe je door te kiezen voor een tuinhuis die op maat gemaakt is. Kies je voor een standaardmodel, dan merk je al snel dat het net niet goed werkt voor jouw tuin. Zo staat er een boom in de weg, past die net niet tussen de woning en de schutting of komt je geliefde waterpartij in het gedrang.

Onze tip is: kies voor maatwerk. Een Isoblox tuinhuis biedt de perfecte oplossing doordat het volledig op maat gemaakt wordt. Dit betekent dat zelfs schuine kanten en ongebruikelijke hoeken in je tuin efficiënt benut kunnen worden. Dankzij ons maatwerk past een Isoblox tuinhuis werkelijk in iedere tuin, groot of klein, en wordt elke hoek maximaal benut.

Verhouding tuinhuis en overkapping


Weet je welke ruimte je tot je beschikking hebt voor een tuinhuis met overkapping? Bedenk dan goed wat voor jou de ideale indeling is. Kies bijvoorbeeld voor een ruime veranda waar je kunt ontspannen en genieten van je tuin, terwijl je tegelijkertijd beschikt over voldoende opslagruimte voor tuingereedschap, fietsen of andere spullen. Of wil je liever een kleine overkapping en heb je graag een grote berging waar je kan sleutelen aan je motor? Maak de indeling zo dat het voor het doel tot zijn recht komt.

Slimme opbergoplossingen voor jouw tuinhuis

Als je weet hoe je de ruimte in je tuin optimaal benut en hoe de verdeling van je tuinhuis met overkapping wordt dan kan je door naar de volgende stap: de inrichting. Hier kan je ook veel slimme opbergoplossingen toepassen, zodat je veel spullen kwijt kan.

Ingebouwde kasten: laat kasten en planken op maat maken die perfect passen in de beschikbare ruimte. Dit voorkomt rommel en zorgt ervoor dat je alles netjes kunt opbergen.
Verhoogde zitbanken: creëer zitbanken met opbergruimte onder de zittingen. Dit biedt een comfortabele zitplek én extra opslagruimte.
Opbergboxen: gebruik decoratieve opbergboxen die passen bij de stijl van je zithoek. Deze boxen kunnen dienstdoen als salontafel en tegelijkertijd opslagruimte bieden voor kleine items.
Ga de hoogte in: maak gebruik van de hoogte van je tuinhuis. Hang planken en rekken op om extra opbergruimte te creëren zonder vloeroppervlak te verliezen.
Flexibele meubels: kies voor meubels die je makkelijk kunt verplaatsen of ombouwen. Opklapbare tafels en stoelen kunnen eenvoudig worden opgeborgen wanneer je ze niet nodig hebt.

Open rekken: open rekken zorgen ervoor dat je spullen makkelijk bereikbaar zijn en geven de ruimte een open, luchtig gevoel.

Een tuinhuis dat voldoet aan jouw wensen en eisen


Zie je mogelijkheden voor jouw tuin en zoek je een partij met wie je dit wil oppakken? Neem dan zeker contact met ons op. Wij leveren tuinhuizen die precies voldoen aan jouw wensen en eisen, zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Onze op maat gemaakte tuinhuizen met overkapping zijn niet alleen functioneel en stijlvol, maar ook betaalbaar. Of je nu een kleine tuin hebt of een grote, met een Isoblox tuinhuis benut je de ruimte optimaal en geniet je van de veelzijdigheid van een multifunctionele buitenruimte.

Neem vandaag nog contact met ons op om te ontdekken hoe wij jouw tuinhuis met overkapping kunnen realiseren.

Toe aan een Isoblox?

Doe ons een belletje, maken we een afspraak.